Barion Pixel

0
Your Cart
Foglalj most

Hogyan ápoljuk bőrtáskáinkat?

Bőrtáskák ápolása és gondozása

Ha időt szánsz bőr kiegészítőid gondozására és ápolására, meg tudod hosszabb ideig őrizni a bőr táskád értékét és dédelgetett tárgyaid szépségét. Szeretnénk segíteni Neked abban, hogy bőr táskáidat és kiegészítőidet megfelelően gondozd, hogy azok szépek maradjanak, és minél tovább részei lehessenek az életednek.

Különböző típusú bőrök léteznek, melyeknek különböző a felülete, minősége, és időről időre speciális kezelést és gondozást igényelnek.

Hogyan tudod ápolni a bőr táskáidat?

Annak ellenére, hogy a bőr tartós, időnként gondoskodni kell róla. Tartsd szem előtt ezeket az egyszerű lépéseket, hogy elkerüld a kopást, így évekkel tudod meghosszabbítani táskáid és kiegészítőid élettartamát.

Ha például folyadékot viszel a táskádban mindig használj szivárgásmentes tasakot. Sokszor keletkeznek foltok a szivárgó folyadékok miatt.

Ha minden nap használod a bőr táskádat, hetente egyszer szükség lenne az ápolására. Hajlamosak a szennyeződéseket magukba szívni, és könnyen karcolódhatnak. Használj bőrtisztítót a por letörléséhez. Ha megkarcolódott a táskád, akkor használj rájuk bőrkondícionálót.
A bőr természetes anyag, emiatt meg is tud nyúlni. Annak elkerülése érdekében, hogy a táska formája ne torzuljon el, ne tömd túl használat közben, csak annyi dolgot tegyél bele, amennyi kényelmesen elfér benne.

Hogyan kell a kézitáskákat tárolni?

Az egyes táskákat nem használjuk az év 365 napján. Vannak szezonális táskáink, amiket lehet, hogy télen vagy épp nyáron elteszünk pihenni a színe vagy formája miatt. Ha szeretnéd biztonságosan elrakni, akkor gondosan kell tárolnod, hogy elkerüld a kifakulást, penészesedést, repedéseket és torzulásokat.

A fakulás megelőzése érdekében tartsd távol a táskát a közvetlen napfénytől.
Csakúgy, mint minden szín vagy festék, a festett bőr is idővel kifakul. A napfény UV-sugárzása lebontja a színpigmenteket, amitől azok elhalványulnak. Emiatt a bőrből készült táskákat, kiegészítőket a naptól távol érdemes tárolni.

Használj porzsákokat.

A por könnyen beszorul az egyes nyílások, repedések, lyukak közé és a bőr felületére. Mindig tartsd bőr táskáit légáteresztő pamut porzsákban.

Bőrtáskák tárolása párás időben.

A bőr táskákat tartsd szellőztetve, ne tartsd bezárva műanyag zacskókba csomagolva. Néhány hónap múlva vedd ki őket a porzsákból, és törölgesd le a felületet egy puha, száraz ruhával.

A táskádat alacsony hőfokon száríthatod is, azonban ne feledd, hogy a túl sok hő hatására a bőr megrepedhet.

Töltsd meg táskáidat régi pólókkal, párnahuzatokkal vagy bármilyen puha pamutszövettel, hogy elkerüld a torzulást.

Használhatsz nedvesség elnyelőket a táskádban, hogy megakadályozd a penész megjelenését a táska belsejében.

Akadályozd meg a bőr repedését!

A bőr a nedvesség hiánya miatt repedezni kezd, különösen a vegán cserzett bőr. A bőr felületén lévő pórusokon keresztül kis mennyiségű vízmolekula cserélődik ki. Amikor a szálak extra szárazak lesznek, hajlamosak összezsugorodni, ami a felület repedezését okozza.

Időnként vedd ki a táskádat a tárolóból, és alaposan töröld le bőrkondicionálóval és krémmel, hogy friss maradjon.

Különbség van a Leather Conditioner és a Leather Cream között, a kondicionáló hozzáadja vagy cseréli az olajokat a bőrben, a bőrtisztítók pedig eltávolítják a szennyeződéseket a bőr felületéről.

Tartsd távol a bőrt mesterséges hőforrásoktól, például radiátoroktól és fűtőtestektől.

A bőr hajlamos rá, hogy gyorsan kiszáradjon és repedések keletkezzenek a felületén.

Hogyan kell tisztítani a velúrt és a nubukot?

A velúr és a nubuk hajlamos magába szívni a port és könnyebben tud foltosodni, mint bármely másik típusú bőr.
Használj velúr vagy nubuk bőr tisztítására kifejlesztett nem aeroszolos védőpermetet a védelem és a vízállóság megőrzése érdekében.

Ha vízjelet látsz a velúron vagy nubuk bőrön, használj száraz, tiszta ruhát, és finoman dörzsöld át a felületet.
A por eltávolításához speciális velúr kefét kell használni.

Hogyan tisztítsuk meg a bőr kézitáskát otthon?

Először is használj puha, száraz törlőkendőt (ne babatörlőt), hogy bőrtáskád felületéről letöröld az esetlegesen lerakódott port.

A sima bőr érdekében finoman vigyél fel egy réteg bőrkrémet a felületére egy puha ruhával.

Védőréteggel vondd be a bőr felületét, hogy megóvja a karcolásoktól.
Hagyd száradni néhány percig, és ismételd meg a folyamatot.
Vigyél fel további rétegeket a krémből a fogantyúira és füleire is. Mivel ezek a táska azon részei, amelyek leginkább érintkeznek a kezünkkel, hajlamosak bepiszkolódni és foltosodni.

Az elveszett fény visszaállításához használj száraz, puha rongyot, és óvatosan dörzsöld át a felületet gyors ide-oda mozdulatokkal. A súrlódásból származó hőnek ki kell nyitnia a pórusokat, és a természetes olajok egy részét a felszínre kell hoznia, természetes fényt adva a bőrnek.

Hogyan lehet eltávolítani a foltokat a bőrről?

A zsírfoltok általában a kézkrém miatt keletkeznek. Ha frissen bekrémezett kézzel érsz a bőrtáskához, a pántok és a fülek gyakran foltosak lesznek. A krémalapú foltok könnyen felszívódnak a bőrszálakba, és sötét foltot hagynak maguk után.
Ha foltok jelennek meg a bőrön, akkor a lehető leghamarabb önts egy kis kukoricakeményítőt a foltra. Hagyd ott 5-10 percig, majd kefével töröld le, és egy puha ruhával dörzsöld át a részt. A kukoricakeményítő felszívja a zsírt, és megakadályozza, hogy az a szálakba kerüljön.

Hogyan lehet eltávolítani a szín- és festékfoltokat a bőrtáskáról?

Néha a ruháidból származó festék átkerülhet a bőrtáskák felületére. Ezek eltávolításához használj bőrtisztítót, amilyen hamar csak lehet. Minél tovább maradnak a foltok, annál nagyobb az esélye annak, hogy tartósan beszennyezik a táskáidat.

Mindig ragaszkodj a megfelelő tisztítószerekhez.

Számos barkácsoló megoldás létezik a bőrtáskák foltjainak tisztítására. De lehet, hogy több kárt okoz, mint használ. Mindig a bőrhöz előírt tisztítószereket használj. Az olyan megoldások, mint az ecet és a baba törlőkendők, a vazelin vagy más otthoni tisztító eszközök vegyszereket tartalmaznak, ezek reakcióra léphetnek a bőrben már jelen lévő vegyi anyagokkal.

Mindig végezz helyszíni ellenőrzést.

Mielőtt új bőrfényezőt, bőrkondicionálót vagy bőrhidratálót használnál, mindig végezz helyszíni tesztet. Tegyél egy kevés tisztítószert a táskád egy eldugott kis részére, és próbáld ki. Például a táska alján vagy a fogantyúk alján. Nézd meg, hogyan reagál a bőr a tisztítószerekre. Néha elsötétíthetik a világos bőrt, vagy elszíneződést okozhatnak. Használat előtt tesztelj.

A bőr egyedülálló anyag, az általad adott törődésre és szeretetre úgy reagál, hogy egyre szebbé és elbűvölőbbé válik. Vigyázz bőr kiegészítőidre, és biztosan elkísér éveken át!